Fraser: "AZ in de verre toekomst het voorbeeld voor Sparta"

13 september 2019, 17:36

Sparta-trainer Henk Fraser heeft zich in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ lovend uitgelaten over de tegenstander van komende zaterdag. De oefenmeester vindt dat club uit Alkmaar een voorbeeld is voor Sparta. "AZ is in de hele verre toekomst in alle opzichten een voorbeeld voor deze club. Qua opleiding, visie en uitstraling", aldus Fraser in gesprek met RTV Rijnmond.

Sparta en AZ treffen elkaar zaterdag in Den Haag. Vanwege stadionproblemen kan de wedstrijd niet in Alkmaar worden gespeeld. "AZ speelt net zoals wij een uitwedstrijd. Zij hebben van de laatste vijf wedstrijden op kunstgras één gewonnen. Dat is iets wat we kunnen meenemen. Ons vind ik behoorlijk op kunstgras", zegt de trainer.

Voor de interlandbreak ging Sparta met 1-4 onderuit tegen Ajax. Fraser vindt dat AZ qua spel te vergelijken is met landskampioen. "Zij hebben minstens zo vaardige spelers. Ook de spelopvatting - de backs die opkomen en aan de binnenkant positie kiezen, de buitenspelers die aan de binnen- of buitenkant positie kiezen - zijn vergelijkbaar. We moeten durven voetballen. Daar hebben we bewust de spelers voor gehaald. Op het moment dat we de bal krijgen, moeten we voetballen naar onze kwaliteiten. Maar we zullen waarschijnlijk ook behoorlijk geduldig moeten verdedigen. Dat moeten we met heel veel meer focus doen dan tegen Ajax."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen