Veltman weer helemaal terug bij Ajax: "Ik ben de comeback kid"

13 september 2019, 18:40

Joël Veltman beleeft een mooie periode in zijn voetbalcarrière. Na een zware blessure is hij inmiddels weer een belangrijke pion bij Ajax, vierde hij zijn rentree in het Nederlands elftal en heeft hij zijn contract bij de Amsterdammers verlengd.

Al sinds 2001 speelt Veltman in het shirt van Ajax. Niet altijd onomstreden, maar steeds wist hij zich terug te knokken in de basiself van de Amsterdammers. Ook na zijn zware kruisbandblessure, die hij in april 2018 opliep tegen VVV-Venlo. "Natuurlijk zijn er twijfels geweest. Ik ben er lang uit geweest en het team groeit door. Maar ik heb het niveau weer aangetikt", vertelt hij tegen de NOS.

Interesse West Ham United

Dat Veltman in de voorbije maanden zijn niveau weer haalde, blijkt wel uit zijn drukke transferzomer. Hij leek na achttien jaar Amsterdam achter zich te laten. Het Engelse West Ham United klopte op de deur van technisch directeur Marc Overmars. "Iedereen weet dat ik graag nog een keer in het buitenland speel. West Ham United had interesse, maar er waren meer clubs. Ajax stak er echter een stokje voor. Ik mocht niet weg", verklaart Veltman.

Vertrekken deed Veltman dus niet, zijn contract verlengen wel. Tot medio 2021 loopt zijn verbintenis met Ajax nu. En dat na al dat blessureleed. "Ik ben ook de comeback kid."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen