Kieft vindt niveau Mané en Salah richtpunt voor Memphis

14 september 2019, 09:25

Wim Kieft denkt dat Memphis Depay zijn top nog niet bereikt. In zijn column in De Telegraaf stelt de oud-prof dat de aanvaller van Olympique Lyon in potentie nog altijd een Europese topspeler is. Om de volgende stap te maken, moet Memphis zijn rendement wel opschroeven.

Volgens Kieft moet de Oranje-aanvaller stabieler worden in zijn topprestaties. 'Daarvoor moet hij zijn acties af en toe doseren. De twee Ronaldo's hebben in eenzelfde fase gezeten in hun carrière en zowel de Braziliaanse als de Portugese lukte het de volgende stap te maken. Vaak dacht je: doe eens even normaal. Later beheersten ze het om constanter te presteren en minder fouten te maken, zonder dat ze concessies deden aan de risico's in hun spel', schrijft Kieft.

Het niveau van beide Ronaldo's is te hoog gegrepen voor Memphis, denkt Kieft. 'Maar het niveau Mohamed Salah en Sadio Mané moet het richtpunt zijn. Bij Oranje tikt hij dat niveau al aan. Speelt mee dat hij met Virgil van Dijk, Wijnaldum, Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ploeggenoten heeft die er altijd staan en nooit hopeloos zullen falen. Zij zorgen voor stabiliteit en balans in de achterhoede, op het middenveld en voorin speelt Ryan Babel altijd op safe, zodat Depay kan doen en laten wat hij wil.'

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen