Cocu klaagt over arbitrage na nieuw puntenverlies met Derby

14 september 2019, 12:10

Derby County slaagde er vrijdagavond voor de zesde keer op rij niet in om een wedstrijd om te zetten in een zege. Voor eigen publiek kwam de formatie van trainer Phillip Cocu niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Cardiff City. Na de remise in het Pride Park Stadium had de Nederlandse oefenmeester geen goed woord over voor de arbitrage.

The Rams kwamen al na zes minuten op voorsprong tegen het gedegradeerde Cardiff City. Niet veel later claimde de thuisploeg een strafschop na een handsbal in de zestien van de tegenstander. "Dat had een penalty moeten zijn", aldus Cocu via de clubkanalen. "Dan hadden we met 2-0 geleid. In plaats daarvan krijgen zij een strafschop", doelt de trainer op de penalty die Cardiff een paar minuten later wél kreeg. Volgens Cocu was er voorafgaand aan het penaltymoment een handsbal gemaakt door een speler van de bezoekers.

Door het gelijkspel blijft Derby County steken in de onderste regionen van de Championship. Ondanks dat The Rams weer niet hebben gewonnen, is Cocu niet ontevreden. "Ik ben trots op de reactie die we hebben gegeven na de wedstrijd tegen Brentford (3-0 verlies, red.). We verdienden de wedstrijd te winnen. We creëerden kansen en hadden vaker moeten scoren, maar de lat en de keeper van de tegenstander stonden in de weg."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen