Real geeft zeker lijkende zege bijna weg bij debuut Hazard

14 september 2019, 14:59   Bijgewerkt: 14 september 2019, 17:23

Real Madrid heeft het zichzelf zaterdagmiddag onnodig moeilijk gemaakt tegen Levante. Met een comfortabele 3-0 voorsprong bij rust dachten de Madrilenen die tweede overwinning van het seizoen binnen te hebben, maar in de tweede helft kwam Levante nog terug tot 3-2. De gelijkmaker volgde niet, waardoor het langverwachte debuut van Eden Hazard niet werd verpest.

De Belgische aanvaller werd na een uur ingebracht door trainer Zinédine Zidane. Het waren voor de van Chelsea overgekomen Hazard zijn eerste officiële minuten in het shirt van De Koninklijke. Door een blessure, die hij vlak voor de seizoensouverture tegen Celta de Vigo (1-3 winst) opliep, moest hij zijn vuurdoop met een aantal weken uitstellen. Hazard maakte tegen Levante een bedrijvige indruk, maar slaagde er niet in zijn debuut op te luisteren met een doelpunt.

Karim Benzema had halverwege de eerste helft met een rake kopbal de score geopend namens Real Madrid. Tien minuten later schoot de Franse aanvaller op aangeven van James Rodriguez zijn tweede van de middag binnen. Casemiro deelde in de feestvreugde door zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. De overwinning leek binnen, maar na rust dreigde het nog bijna mis te gaan.

Borja Mayoral, die door Real Madrid wordt verhuurd aan Levante, tekende direct na de theepauze voor de 3-1. Vinícius Júnior dacht vervolgens de 4-1 te maken, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Gonzalo Melero maakte de slotfase extra spannend door de 3-2 binnen te koppen. In blessuretijd waren de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker, maar Thibaut Courtois hield met een knappe redding zijn doel schoon.

Real Madrid stijgt door de overwinning (tijdelijk) naar de tweede plaats in de Spaanse competitie. De Madrilenen staan op acht punten uit vier wedstrijden. Voor het duel met Levante leed De Koninklijke puntenverlies tegen Real Valladolid (1-1) en Villarreal (2-2).