Bosz beleeft pijnlijk weerzien met Dortmund, Klaassen scoort

14 september 2019, 17:26

Peter Bosz is er met Bayer Leverkusen wederom niet in geslaagd om punten af te snoepen van zijn oude club Borussia Dortmund. Buitenshuis ging Bosz' formatie met 4-0 hard onderuit, waardoor Dortmund in ieder geval tijdelijk de koploper van Duitsland is. Voor Davy Klaassen viel er wel genoeg te juichen. Hij scoorde voor en won met Werder Bremen van Union Berlin.

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen: 4-0

Voor Peter Bosz was het de vierde keer dat hij het met Bayer Leverkusen opnam tegen zijn oude club Borussia Dortmund. Op bezoek bij de nummer twee van vorig jaar leverde ook dit weerzien geen punten op. Leverkusen, dat voorafgaand aan het treffen een punt meer had, kende in de eerste twintig minuten een licht overwicht. Tot kansen leidde het echter niet, waarna Dortmund via Paco Alcácer keihard toesloeg. De Spanjaard maakte zijn tiende treffer in acht officiële wedstrijden en heeft dit seizoen in elk duel gescoord.

Leverkusen, dat woensdag Lokomotiv Moskou in de Champoins League treft, kwam er ook na rust niet aan de pas en zag dat Marco Reus kort na de hervatting het duel besliste. In de slotfase prikte Raphaël Guerreiro na een fraaie counter de 3-0 binnen en maakte Reus met zijn tweede van de middag de afgang compleet. Bosz blijft na de afstraffing met zeven punten uit vier duels rondzwerven in de subtop. Dortmund is in ieder geval voor even koploper in de Bundesliga.

Union Berlin – Werder Bremen: 1-2

Gisteren trof Wout Weghorst doel namens VfL Wolfsburg, zaterdag deed Davy Klaassen dat in het shirt van Werder Bremen. De Nederlandse middenvelder schoot al in de vijfde minuut een penalty feilloos binnen. Dat deed hij teven promovendus Union Berlin. De club uit de hoofdstad had de vorige speelronde Borussia Dortmund verrast en kwam ook tegen Werder sterk terug: Sebastian Andersson schoot na een kwartier spelen ook raak vanaf elf meter.

Genoeg voor een nieuw resultaat was het ditmaal niet, want Klaassen en consorten namen de punten mee naar Bremen. Tien minuten na rust zorgde Niclas Füllkrug voor de winnende treffer. Zodoende pakte Werder voor de tweede keer dit seizoen punten en nestelt het zich in het linkerrijtje. Dat ging in de slotfase niet zonder slag of stoot, want aan beide kanten vielen rode kaarten. Neven Subotic (Union Berlin) en Nuri Sahin (Werder Bremen) maakten de negentig minuten niet vol.

Overige uitslagen:

Mainz 05 – Hertha BSC: 2-1

FC Augsburg – Eintracht Frankfurt: 2-1

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach: 0-1

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen