Ajax begint met zege aan cruciale week, maar oogt kwetsbaar

14 september 2019, 20:26   Bijgewerkt: 14 september 2019, 20:40

De vierde overwinning op rij in de Eredivisie is een feit voor Ajax, dat in ieder geval een paar uur koploper is van de Eredivisie. De regerend kampioen vloerde sc Heerenveen zaterdagavond met 4-1, al lijkt dat overtuigender dan het was. Ingrijpen van de VAR zorgde er in de eerste helft namelijk voor dat de 1-2 van Heerenveen werd afgekeurd. Daarna stelde Ajax met Nicolas Tagliafico als grote roerganger orde op zaken.

Natuurlijk is een 4-1 overwinning prima en overtuigend, zeker gezien het feit dat Ajax tegen Heerenveen vorig seizoen 4-4 werd, maar toch liet Ajax ook zien kwetsbaar te zijn. Erik ten Hag zal nog steeds niet het gevoel hebben dat de puzzel van dit seizoen perfect gelegd is. In de fase voor rust had Ajax de handen namelijk vol aan Heerenveen, dat met snelle buitenspelers dreigend was.

De snelle aanvallen van de Friezen waren in die fase een ware plaag voor Ajax. In de 32ste minuut schoot Odgaard zelfs de 1-2 tegen de touwen, maar die werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op Joël Veltman eerder in de aanval. Dat was geluk voor Ajax, dat vervolgens in de blessuretijd van de wedstrijd zelf de voorsprong greep. Tagliafico kopte steenhard raak uit een corner van Quincy Promes, die de voorkeur kreeg boven David Neres. De Braziliaan loste overigens na een uur spelen Dusan Tadic af en was ondanks een pegel op de paal niet heel succesvol.

De zege betekent een prima generale repetitie voor Ajax, dat dinsdag het Champions League-seizoen begint tegen Lille en volgende week zondag op bezoek gaat bij PSV. Toch beklijft na vanavond ook dat Ajax de heilige graal nog niet heeft gevonden. Met name met snelle counters van de tegenstander heeft de verdediging grote moeite. Het is aan Ten Hag om daar een oplossing voor te vinden.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 7; Joël Veltman 6, Perr Schuurs 5,5, Daley Blind 5,5, Nicolas Tagliafico 8; Edson Álvarez 6 (80. Razvan Marin), Lisandro Martínez 6; Hakim Ziyech 7,5, Dusan Tadic 6,5 (63. David Neres 6), Quincy Promes 6 (83. Siem de Jong); Klaas-Jan Huntelaar 6,5.

sc Heerenveen: Warner Hahn 7; Sherel Floranus 6, Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6,5, Lucas Woudenberg 6; Joey Veerman 7 (84. Jordy Bruijn), Hicham Faik 6,5, Rodney Kongolo 6,5; Chidera Ejuke 6 (64. Anders Dreyer 6), Jens Odgaard 7 (65. Alen Halilovic 6), Mitchell van Bergen 7,5.

Man of the match: Nicolas Tagliafico

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen