Uitstekende avond Barcelona na primeurs voor De Jong

14 september 2019, 22:58

Tijdens een zorgeloze voetbalavond heeft FC Barcelona overtuigend afgerekend met Valencia. De Catalanen kenden in Camp Nou een bliksemstart en hadden na zeven minuten al twee keer de bal achter Jasper Cillessen gewerkt. Frenkie de Jong, die zijn eerste goal maakte en assist afleverde, en de pas zestienjarige Ansu Fati waren voor rust de uitblinkers: 5-2.

Met het verlies van Atlético Madrid in het achterhoofd kon Barça bij winst het gat met de Madrilenen verkleinen tot twee punten. Dat moest het bewerkstelligen zonder Lionel Messi en Ousmane Dembélé. Het duo is nog altijd geblesseerd. Luis Suaréz zat wel weer op de bank. Daardoor begon Ansu Fati vanaf de aftrap. Jasper Cillessen keerde als keeper van Valencia tijdelijk terug in Catalonië.

Nog geen twee minuten na het eerste fluitsignaal kon Cillessen al vissen. Na goed voorbereidend werk van Frenkie de Jong, die samen met Sergio Busquest en Arthur op het middenveld stond, schoot Fati hard binnen. De tandem Frenkie-Fati werkte vijf minuten later ook uitstekend, want toen legde Fati de bal panklaar voor De Jong, die net als in Oranje een primeur beleefde: hij maakte zijn eerste doelpunt voor de Catalanen.

Na de formidabele start zakte Barcelona weer even in en kreeg Valencia via Kevin Gameiro de kans om wat terug te doen. Dat deed de Fransman en ook na lang overleg met de VAR werd de 2-1 toegekend. Zonder echt in de problemen te komen, voetbalde Barça zich naar de rust.

Fout Cillessen

Jasper Cillessen beleefde weinig plezier aan zijn terugkeer. De Oranje-international ging na de hervatting bij de derde tegentreffer in de fout door een schot van Antione Griezmann niet goed te verwerken. Gérard Piqué strafte de blunder af. Toen Luis Suaréz, nog geen dertig seconden in het veld voor Fati, met zijn eerste balcontact de 4-1 maakte, was het pleit beslecht. De Uruguayaan prikte in de slotfase ook de vijfde Catalaanse treffer achter de Nederlander. Maxi Gomez maakte in de laatste paar secondes nog op fraaie wijze de 5-2.

Trainer Ernesto Valverde had De Jong en Arthur toen al vroegtijdig naar de kant gehaald en kijkt met een goed gevoel uit naar komende week. Dan speelt Barça, nu de nummer vier van Spanje, midweeks tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Het onrustige Valencia, groepsgenoot van Ajax, wacht een lastige klus op bezoek bij Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen