Kwintet goals voor Malen: "Ik denk niet dat het nog beter kan"

14 september 2019, 23:36

Donyell Malen kende een onvergetelijke avond tegen Vitesse. De spits van PSV en kersvers international maakte alle doelpunten in de met 5-0 gewonnen wedstrijd. Volgens de twintiger komt zijn doeltreffendheid mede door zijn debuut in Oranje.

Dat beweert hij althans na afloop bij FOX Sports. Volgens Malen hebben zijn eerste momenten in het Nederlands elftal zijn zelfvertrouwen goed gedaan. "En als je dan al snel in de wedstrijd de eerste bal erin schiet, groeit dat gevoel alleen maar. Ik denk niet dat het nog beter kan dan vanavond het geval was."

Voor het eerst sinds 2011, toen Bas Dost namens SC Heerenveen alle goals maakte bij Excelsior (0-5), scoort een speler vijfmaal in de Eredivisie. Malen vindt zijn eerste treffer de mooiste van de avond. Daar passeerde hij Remko Pasveer met een schot in de verre hoek. Daarna volgde nog een kopbal, een rebound en benutte Malen twee strafschoppen.

Op zijn eerste doelpunt had Malen geoefend, bekend hij. "Ik train heel veel op dat snelle schieten. Dat de bal er dan op zo'n avond invalt, is alleen maar mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen