Van Leeuwen: "Streven is om Twente naar vierde plek te leiden"

15 september 2019, 11:18

Sinds Ted van Leeuwen vorig jaar de touwtjes in handen nam bij FC Twente, gaat het sportief goed met de club. Er werd vorig seizoen promotie naar de Eredivisie bewerkstelligd en daar gaat het dit seizoen tot dusver goed. Na vijf duels is het team nog ongeslagen.

En dat is best knap te noemen, aangezien Twente in de zomer moest puzzelen op de transfermarkt. "Financieel kunnen we eigenlijk niks. Ons spelersbudget is nog een miljoen lager dan vorig jaar in de eerste divisie", zegt Van Leeuwen tegen de NOS. "Als er voor een speler betaald moet worden, leggen we het zelfs al af tegen clubs als FC Emmen." Toch heeft de technisch directeur grote doelen. "Mijn streven is om Twente uiteindelijk naar de vierde plek te leiden."

Dat Twente een grote club is, merkte Van Leeuwen de afgelopen jaren. "Ik was verbaasd wat er loskwam in de regio na de degradatie. Kijk naar al die de supporters, de druk. De omzet van de club was in die keukenkastjes-divisie maar een fractie lager dan in het jaar dat we Champions League speelden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen