Anderlecht is terug bij af en verliest thuis van Antwerp FC

15 september 2019, 16:25

Het blijft aanmodderen voor Anderlecht in dit seizoen. Voor de interlandperiode werd tegen Standard Luik de eerste zege van het seizoen geboekt, maar daar blijft het voorlopig bij. Zondag ging het op eigen veld mis tegen Antwerp FC: 1-2.

Met Michel Vlap, Nacer Chadli en Philippe Sandler in de basis en zonder de geblesseerde Vincent Kompany ging Anderlecht op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Vlap was met een goede poging in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar schoot naast. Dat deed Lior Refaelov vier minuten na rust niet. De aanvaller van Antwerp liep bij de tweede paal de 0-1 binnen.

Een kwartier later zorgde Nacer Chadli voor de gelijkmaker, maar dat was niet genoeg voor Anderlecht. Vier minuten voor tijd loodste Koji Miyoshi Antwerp naar de zege door de 1-2 op de borden te zetten. Wederom een dramatisch resultaat dus voor Anderlecht, dat na zeven duels in de degradatiezone bivakkeert. Het heeft slechts vijf punten na zeven duels. Antwerp doet het met twaalf punten uit vijf duels een stuk beter.