Knotsgekke slotfase bezorgt vrouwen PSV de koppositie

15 september 2019, 16:41

De vrouwen van PSV hebben zondagmiddag met 2-3 gewonnen op bezoek bij de vrouwen van FC Twente. De Tukkers stonden tot vijf minuten voor tijd nog op voorsprong, maar in een knotsgekke slotfase ging PSV alsnog met de overwinning aan de haal.

Beide ploegen stonden op zes punten na twee wedstrijden en konden bij een overwinning de koppositie pakken.

Op sportpark Het Diekman in Enschede gebeurde er in de eerste twintig minuten weinig. PSV kreeg na een half uur spelen twee grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Vijf minuten voor de rust kregen de dames van FC Twente een penalty: Fenna Kalma benutte deze feilloos en zorgde voor de voorsprong voor de Tukkers.

In de tweede helft kwam PSV al na vijf minuten langszij door een goal van Joëlle Smits, maar nog geen tien minuten later maakte Kalma haar tweede en bracht Twente op een nieuwe voorsprong. De thuisploeg leek af te stevenen op een overwinning én de koppositie, maar in een knotsgekke slotfase wist PSV de wedstrijd alsnog te winnen. Katja Snoeijs maakte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker en drie minuten later zorgde Smits met haar tweede treffer voor de Eindhovense overwinning.

De vrouwen van PSV behouden hiermee de volle score en gaan nu alleen aan kop in de vrouwelijke Eredivisie.