Stam kijkt met gemengde gevoelens terug op de zege

15 september 2019, 17:19

Jaap Stam kijkt met gemengde gevoelens terug op de overwinning tegen ADO Den Haag van zondagmiddag. Feyenoord speelde een uitstekende eerste helft en stond bij de rust al 3-0 voor, in de tweede helft verslapte zijn ploeg en kwam ADO nog terug tot 3-2. Wel had hij goed nieuws over de blessure van Steven Berghuis.

Feyenoord speelde een geweldige eerste half uur en door treffers van Rick Karsdorp, Luciano Narsingh en Leroy Fer stond het al snel op een ruime én comfortabele voorsprong. "We speelden een hele goede eerste helft. De goals kwamen uit hele mooie aanvallen. We zaten constant hoog in de intensiviteit", zei Stam in gesprek met FOX Sports.

Over de tweede helft was Stam niet te spreken, hij zag een ander Feyenoord en door twee eigen goals werd het zelfs nog spannend in Rotterdam. "We namen minder initiatief en zochten onze tegenstanders niet meer op. Het werd voorspelbaar en we speelden steeds meer de lange bal. We hadden veel balverlies en de tegenstander ging erin geloven na die goal", sprak de trainer ontevreden.

Berghuis

Steven Berghuis was er tegen ADO niet bij vanwege een lichte blessure aan zijn knie. Stam verwacht dat de aanvaller er komende donderdag tegen Rangers gewoon weer bij zal zijn. Nicolai Jorgensen en Jens Toornstra maakten vandaag hun rentree en in de komende dagen zal gekeken worden of zij donderdag afreizen naar Glasgow voor de eerste wedstrijd in de Europa League.