Zwak Arsenal verspeelt riante voorsprong bij Watford

15 september 2019, 19:31

Arsenal heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Watford. The Gunners stonden bij rust nog 0-2 voor, maar speelden een hele slechte tweede helft waardoor het Watford van Darryl Janmaat alsnog een punt uit het vuur wist te slepen.

Met Janmaat op de bank begon Watford beter aan de wedstrijd dan Arsenal, maar het waren toch de gasten die de score openden. Na zo'n twintig minuten spelen stak Sead Kolasinac het hele middenveld over en bediende spits Pierre-Emerick Aubameyang. De spits maakte een pirouette en schoot de bal met de wreef knap raak. Nog geen tien minuten later was het weer de spits uit Gabon die raak schoot. Mesut Ozil, die voor het eerst minuten maakte dit seizoen, stond aan de basis van de goal met een heerlijke pass met buitenkant voet. Aubameyang kon de bal voor leeg goal simpel binnen tikken.

Met een 0-2 ruststand leek er niks aan de hand voor Arsenal, maar Watford kwam in de tweede helft al snel terug in de wedstrijd. Sokratis Papastathopoulos leverde de bal zo in bij Tom Cleverley, die beheerst raak schoot. De thuisploeg rook bloed en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Na een overtreding in de zestien, schoot Roberto Pereyra de penalty rustig binnen. In de slotfase kreeg Watford nog een reuzekans, maar Arsenal-doelman Bernd Leno behoedde de bezoekers voor een nederlaag.