Kluivert wint en scoort bij eenvoudige zege AS Roma op Sassuolo

15 september 2019, 20:02   Bijgewerkt: 15 september 2019, 20:10

AS Roma heeft zondagavond een simpele zege geboekt op Sassuolo in de Serie A. Al in de eerste helft rekenden de Romeinen hardhandig af met de bezoekers. Justin Kluivert speelde zeventig minuten en was in de eerste helft verantwoordelijk voor de vierde goal, die al na ruim een half uur spelen (!) achter keeper Andrea Consigli lag. In de tweede helft deden de gasten nog wel wat terug: 4-2.

Met Justin Kluivert in de basis begon AS Roma geweldig aan de wedstrijd. Na twintig minuten spelen stond het al op een ruime en comfortabele voorsprong. Verdedigende middenvelder Bryan Cristante kopte kiezelhard de openingstreffer tegen de touwen, waarna Edin Dzeko de score verdubbelde door een voorzet bij de eerste paal binnen te tikken. Nog geen drie minuten later was het al 3-0: de debutant Henrikh Mkhitaryan schoot raak in de korte hoek.

Nog voor rust werd het 4-0 voor de thuisploeg. Oud-Ajacied Justin Kluivert werd de diepte ingestuurd en oog in oog met de keeper maakte de Amsterdammer geen fout. Het was zijn eerste doelpunt van dit Serie A-seizoen, waarin hij wel elke week een basisplaats heeft en ook een goede indruk maakt. Niet voor niets haalde Ronald Koeman hem alsnog bij het Nederlands elftal: met zijn treffer bewijst hij zijn goede vorm van dit seizoen nogmaals. Lorenzo Pellegrini gaf de assist op Kluivert: de middenvelder speelde tegen zijn oude werkgever en was een van de uitblinkers bij de thuisploeg, dat sowieso erg goed speelde in het eerste deel. 

In de tweede helft nam Roma wat gas terug, waardoor Sassuolo nog iets terug kon doen en de score enigszins dragelijk kon maken. Domenico Berardi krulde een vrije trap via de onderkant van de lat prachtig in de kruising. Twintig minuten voor tijd scoorde diezelfde Berardi nog één keer, maar verder dan dat kwam Sassuolo niet. Kluivert stond voor de derde opeenvolgende keer in de basis, maar speelde in de tweede helft geen rol van betekenis meer. De jonge aanvaller werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en ziet hoe Roma zich door de zege weer in de subtop van de Serie A meldt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen