Higler na rode kaart Nakamura: "Een typische benenbreker"

15 september 2019, 21:35

Dennis Higler vindt dat hij de juiste beslissingen heeft gemaakt wat betreft de rode kaarten die hij gaf in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Twente. Na afloop beoordeelde de leidsman de tackle van Keito Nakamura als een 'echte benenbreker' en de rode kaart van Mica Pinto als het 'ontnemen van een scoringskans'.

In eerste instantie beoordeelde Higler de tackle van Nakamura niet als een rode kaart, maar na het ingrijpen van de VAR en het bekijken van de beelden kwam de 33-jarige scheidsrechter hierop terug. "Met zijn eerste been gaat hij over de bal heen", zei de scheidsrechter na afloop in een interview met FOX Sports. "Hij heeft zijn noppen vooruit en de snelheid is hoog. Dit is echt een typische benenbreker", klinkt Higler zeker van zaak. "Ik snap dat er discussie over kan ontstaan, als de snelheid lager was en het been niet gestrekt was het anders geweest. Maar in dit geval was het helaas een rode kaart."

Zeven minuten voor tijd trok Higler nogmaals een rode kaart, ditmaal voor de thuisploeg. Mica Pinto worstelde met Twente-spits Haris Vuckic om de bal waarna laatstgenoemde naar de grond ging. "Vuckic is net iets eerder bij de bal. Pinto doet het niet bewust, maar brengt hem wel ten val. Dit is het ontnemen van een scoringskans en dus een rode kaart."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen