Jans na eerste zege: "Soms moet je hard vallen en weer opstaan"

15 september 2019, 21:50

Ron Jans was dolblij met de eerste overwinning die FC Cincinnati in de nacht van zaterdag op zondag boekte op Montreal Impact. Volgens de oefenmeester was het doelpunt in de eerste minuut van Allan Cruz cruciaal bij de 0-1 zege. "We waren op zoek naar vertrouwen en dat gaf dat vroege doelpunt ons", dacht de Nederlandse coach.

Op het clubkanaal blikt Jans terug op de eerste zege onder zijn leiding. "Ik ben heel blij voor het team en de club. Ze hebben al zoveel moeten incasseren dit seizoen", sprak Jans. "Nu kwam alles eruit. We waren niet ongelukkig, we hadden het eerder moeten beslissen. Of ik de zege aan voelde komen? Nee, maar we hebben wel een goede week gehad met elkaar en hebben met elkaar om tafel gezeten na de nederlagen. We moesten nog vijf wedstrijden spelen en daar moesten wel wel voor gaan."

Toch besefte hij ook dat FC Cincinnati niet ongelukkig was. "In de eerste helft houdt Tyton ons een paar keer op de been. In de tweede helft hebben wij goede kansen, net als Montreal. Ik dacht dat het team klaar was voor deze wedstrijd en dat hebben ze laten zien. Soms moet je heel hard vallen, om daarna weer op te staan. Dat hebben we gedaan. We lagen op de bodem, maar we zijn er weer. Ik ben trots op het team."

Lees ook: Op bezoek bij de Nederlandse enclave bij Cincinnati: hectiek

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen