Gisteren gemist: Reza-show, zege De Jong, Strootman en Kluivert

16 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 15 september.

PEC-debutant Reza steelt de show met vier doelpunten tegen RKC

Het was de zondag de dag van Reza Ghoochannejhad. De aanvaller maakte in de tweede helft zijn debuut voor PEC Zwolle bij een 1-2 achterstand tegen RKC Waalwijk en boog dit met vier doelpunten eigenhandig om tot 5-2. Lange tijd was RKC zeker niet minder dan PEC, maar de show van Reza deed de hekkensluiter de das om. 

De Jong met Sevilla aan kop in La Liga na minimale zege

Luuk de Jong heeft met Sevilla de koppositie in de Primera Division gepakt zondagmiddag. Nadat Atlético Madrid eerder dit weekend verloor, won de formatie met de Nederlandse spits in de basis op bezoek bij Alavés wél uiterst moeizaam: 0-1. Zijn stempel kon de aanvaller overigens niet drukken, waarna hij uiteindelijk na zeventig minuten werd gewisseld.

Feyenoord heeft het onnodig moeilijk in tweede helft tegen ADO

Feyenoord heeft het zichzelf zondagmiddag nog uiterst moeilijk gemaakt in eigen huis tegen ADO Den Haag, toch heeft het uiteindelijk drie punten overgehouden aan de ontmoeting in De Kuip. Bij rust leidde Feyenoord dik verdiend met 3-0, maar door twee eigen goals in de slotfase werd het toch nog even spannend in Rotterdam. Daardoor sneeuwden de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356092/jrgensen-in-gesprek-met-stam-berghuis-wel-in-glasgow/,_blank,rentrees] van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra onder.

Kluivert wint en scoort bij eenvoudige zege AS Roma op Sassuolo

AS Roma heeft zondagavond een simpele zege geboekt op Sassuolo in de Serie A. Al in de eerste helft rekenden de Romeinen hardhandig af met de bezoekers. Justin Kluivert speelde zeventig minuten en was in de eerste helft verantwoordelijk voor de vierde goal, die al na ruim een half uur spelen (!) achter keeper Andrea Consigli lag. In de Ligue 1 [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356094/strootman-draagt-met-assist-bij-aan-comeback-van-marseille/,_blank,gaf] Kevin Strootman een assist, terwijl Tonny Vilhena dat in Rusland [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356084/assistgever-vilhena-met-krasnodar-weer-aan-kop-na-simpele-zege/,_blank,deed]. 

Schreuder's Hoffenheim gaat in derby af tegen Freiburg: 0-3

Alfred Schreuder heeft een forse tik gekregen met 1899 Hoffenheim zondagmiddag: de Nederlandse coach verloor in eigen huis met liefst 0-3 (!) van rivaal SC Freiburg. In de Baden-derby werd het elftal vrijwel volledig kansloos gelaten en dat zal zorgen baren bij Schreuder, die ook met diverse wissels het tij geenszins wist te keren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen