Dit deden de CL/EL-opponenten van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ

15 september 2019, 23:16   Bijgewerkt: 16 september 2019, 13:58

De Nederlandse clubs komen midweeks weer in actie in de Champions- en Europa League. Ajax treft LOSC Lille, PSV ontvangt Sporting Portugal, AZ gaat op bezoek bij Partizan Belgrado en Feyenoord speelt tegen Glasgow Rangers in de komende week. Hoe deden de opponenten uit de poules van de Nederlandse clubs het afgelopen weekend in de nationale competities?

Ajax

OSC Lille - Angers 2-1

OSC Lille kende een eenvoudige vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Angers. Dankzij treffers van Victor Osimhen en Luiz Araujo zat de opponent van de Amsterdammers in de eerste helft al op rozen. Via Stéphane Bahoken kwam er vlak voor tijd nog enige spanning in de wedstrijd, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Wolverhampton Wanderers - Chelsea 2-5

Chelsea boekte de tweede overwinning op rij in dit Premier League-seizoen en dat was vooral de verdienste van Tammy Abraham. De jonge spits was met drie goals én een eigen doelpunt de opvallendste man. De andere treffers van Chelsea werd ook gemaakt door exponenten uit de jeugdopleiding: Fikayo Tomori en voormalig Vitessenaar Mason Mount.

{image[336794][right-half][]}FC Barcelona - Valencia 5-2

Valencia was zaterdag het slachtoffer van een Frenkie de Jong-show bij FC Barcelona. Hij gaf een assist en scoorde binnen zeven minuten, waarna ook invaller Luis Suárez met twee treffers een voorname rol speelde. Kevin Gameiro en Maxi Gomez zorgden ervoor dat de stand nog enigszins dragelijk werd voor de nieuwe Valencia-trainer Albert Celades. 

Feyenoord

Glasgow Rangers - Livingston 3-1

Op het eigen Ibron FOX leek Glasgow een moeizame middag te wachten staan toen Steven Lawless direct in de tweede helft een penalty achter Allan McGregor schoot (0-1). In de tweede helft werd de schade alsnog goed gemaakt, door treffers van James Tavernier, Alfredo Morelos en Brandon Braker. De club werd bovendien geholpen door een rode (twee keer geel) kaart voor Lyndon Dykes.

Portimonense - FC Porto 2-3

Tot een kwartier voor tijd was er geen vuiltje aan de lucht voor FC Porto, dat via Alex Telles (penalty) en Zé Luis op een comfortabele 2-0 voorsprong stond al bij de pauze. Na de aansluitingstreffer Dener vijftien minuten voor het einde ging Portimonense er opeens weer in geloven. En terecht: want Koki Anzai maakte daarna weer gelijk. In de 98ste (!) minuut voorkwam Ivan Marcano op aangeven van Jesus Corona uiteindelijk toch nog puntverlies voor FC Porto.

Freienbach - Young Boys 2-11

In Zwitserland stond een bekerronde gepland, waarbij Young Boys tegen Freienbach speelde, een club op het vijfde niveau van Zwitserland. Een stunt zat er overigens geen seconde in, want na ruim een half uur stond de score al op 0-5. Jean-Pierre Nsame maakte een hattrick, Christian Fassnacht en Nicolas Moumi Ngamaleu scoorden tweemaal.

PSV

Boavista - Sporting Portugal 1-1

Na het ontslag van Marcel Keizer heeft Sporting Portugal het nog altijd niet helemaal op de rit. Op bezoek bij Boavista kwam het zondagavond met een 1-1 gelijkspel goed weg: Marlon schoot een vrije trap op heerlijke wijze binnen, in de tweede helft deed Bruno Fernandes hetzelfde, al had hij enige mazzel bij zijn vrije trap. Omdat een treffer van Boavista door de VAR werd afgekeurd, houdt Sporting een punt over aan de ontmoeting van zondagavond, maar echt met een goed gevoel reizen de Portugezen niet af naar Eindhoven.

Sturm Graz - LASK Linz 0-2

Met de nodige moeite bleef LASK Linz zaterdag in het spoor van de nog altijd foutloze koploper RB Salzburg. De ban werd pas een kwartier voor tijd gebroken door Thomas Goiginger, waarna Klauss direct daarna voor de eindstand zorgde.

{image[325830][right-half][]}Rosenborg BK - Lillestrøm 3-1

De door AZ verhuurde Bjørn Johnsen (op archiefbeeld) was de grote man bij de thuisploeg; de spits ging na één minuut al op de bon met een gele kaart, maar kwam uiteindelijk ook met twee doelpunten op het formulier. Tussendoor had Samuel Adegbenro ook gescoord namens de thuisploeg, dat in de slotfase nog een eretreffer van de bezoekers moest incasseren. Voor huurling Johnsen waren het zijn eerste treffers in Noorwegen.

AZ

FK Proleter Novi Sad - Partizan Belgrado 0-3

Ondanks een moeizame seizoensstart werd er zaterdagavond wel makkelijk gewonnen van Proleter Novi Sad door Partizan. Voormalig NAC Breda-huurling Umar Sadiq, de teruggekeerde Lazar Markovic en Zoran Tosic maakten de doelpunten, die allen in de tweede helft vielen.

Manchester United - Leicester City 1-0

Het team van Ole Gunnar Solskjaer boekte dankzij een doelpunt van Marcus Rashford in de achtste minuut een broodnodige 1-0 overwinning. De spits verzilverde een gemakkelijk gegeven strafschop. Zonder onder andere Paul Pogba, Jesse Lingard en Anthony Martial had Manchester United de handen vol aan Leicester, maar er werd dus wel gewonnen met minimale cijfers.

Astana - Shakhtyor Karaganda 2-1

Met Rangelo Janga negentig minuten op de bank had Astana een moeilijke middag in eigen huis tegen middenmotor Shakhtyor. Het kwam op achterstand en had uiteindelijk een eigen doelpunt van Mils Vidovic nodig om de zege binnen te halen. Oud-AZ'er Dorin Rotariu deed negentig minuten mee bij Astana.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen