Zieke Bologna-trainer Mihajlovic inspireert zijn elftal bij comeback

15 september 2019, 23:32

De Nederlandse enclave van Bologna boog zondag een 3-1 achterstand nog om in een 3-4 overwinning en dat deed de ploeg van Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten voor hun zieke trainer Sinisa Mihajlovic. De coach was niet aanwezig omdat hij zijn chemotherapie onderging, maar deed in de pauze wel de speech telefonisch richting zijn elftal.

Dat vertelde doelpuntenmaker Rodrigo Palacio na de wedstrijd met Brescia. Volgens hem inspireerde de zieke coach, die aan leukemie lijdt, het elftal voor de bijzondere comeback. "Mihajlovic was woedend en gaf die boodschap aan ons door in de pauze. De mentaliteit die hij overbracht, hebben we meegenomen. Dankzij hem speelden we zo", zei de aanvaller.

"Al hielp het uiteraard ook dat we tegen tien man kwamen te staan. De rode kaart voor Brescia was beslissend in het verloop van deze wedstrijd." Volgens de Italiaanse media is de spelersbus van Bologna langs het ziekenhuis waar Mihajlovic gereden, waarna er kort contact was met de zieke trainer, die tegen Verona en SPAL nog op de bank zat, maar dat ditmaal door zijn behandeling niet voor elkaar kreeg. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen