Scorende Kluivert voelt zich gesterkt door nieuwe coach Roma

16 september 2019, 08:25

Justin Kluivert is dit seizoen aardig opgeleefd bij AS Roma. De buitenspeler, die onlangs weer bij Oranje zat, scoorde zondag voor het eerst in tien maanden tijd voor de Italiaanse club. Mede door zijn goal werd Sassuolo met 4-2 verslagen.

Bij Roma vond in de zomer een trainerswissel plaats: Claudio Ranieri maakte plaats voor Paolo Fonseca, voormalig coach van Shakhtar Donetsk. Onder de nieuwe trainer is Kluivert een vaste waarde. "Ik heb meer vertrouwen met deze trainer", zei Kluivert na afloop. "Ik heb drie duels gespeeld, nu gescoord en ik ben blij hoe we spelen. Ik denk dat we nog beter kunnen." Bij Roma vormt Kluivert nu een aanval met Edin Dzeko en nieuweling Henrikh Mkhitaryan.

Het doelpunt van Kluivert betekende de 4-0 die nog in de eerste helft viel. Roma liet de bezoekers vervolgens nog wel terugkomen tot 4-2 in de tweede helft. "Als we er vier maken in de eerste helft, dan mag Sassuolo er na rust geen twee maken", zegt Kluivert, die Juventus hoopt uit te kunnen dagen. "Ja, we kunnen met Juventus vechten om de titel."

AS Roma heeft vijf punten na drie duels.