Hoffenheim-trainer Schreuder krijgt de tijd ondanks slechte start

16 september 2019, 08:51

Alfred Schreuder krijgt de tijd om Hoffenheim opnieuw op te bouwen in de Bundesliga. De Nederlandse trainer kent een moeizame start van de compeitie en ging afgelopen zaterdag hard onderuit in de derby tegen SC Freiburg (0-3): de tijd heeft hij dan ook hard nodig. 

Schreuder is sinds afgelopen zomer de hoofdtrainer van de Duitse subtopper, de club waar hij anderhalf jaar geleden al assistent was. Bij Ajax fungeerde hij vervolgens als rechterhand van Ten Hag in het succesjaar van de Amsterdammers. "Het was een geweldige periode en ik ben heel dankbaar voor mijn tijd bij Ajax", zegt de 46-jarige oefenmeester in de Telegraaf.

Schreuder heeft dus de tijd nodig om Hoffenheim naar zijn hand te zetten. De club kende afgelopen zomer een aardige leegloop, het verkocht voor maar liefst 130 (!) miljoen aan spelers. Terwijl van dat geld maar dertig miljoen werd geïnvesteerd in nieuwe spelers. "De club had makkelijk zeventig of tachtig miljoen kunnen uitgeven, maar dat past niet bij de club. Ze willen het graag doen met jonge spelers en die de kans geven om zich hier te ontwikkelen. Dat past ook bij mij."

De oefenmeester kent de Bundesliga en vindt het fantastisch om te mogen werken in deze competitie. "We moeten bouwen aan een nieuw elftal, dat gaat met vallen en opstaan. Maar daar krijgen we de tijd voor. Deze competitie is gewoon bizar sterk. Heel leerzaam om hier als hoofdcoach te mogen werken."

Volgende week maandag speelt de ploeg van Alfred Schreuder een uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde VfL Wolfsburg. Dat is het team van Wout Weghorst, die overigens wel een prima start van het seizoen kent.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen