Goalgetter Tagliafico: "Volley mooi voor de foto, maar alles klopte"

16 september 2019, 09:00   Bijgewerkt: 16 september 2019, 09:07

Nicolas Tagliafico was dit weekend van grote waarde voor Ajax in het met 4-1 gewonnen duel tegen sc Heerenveen. De verdediger die normaliter bekend staat om zijn gif en scherpe tackles, scoorde afgelopen zaterdag twee keer waarbij vooral zijn tweede treffer van grote schoonheid was.

"Een kwestie van veel trainen", zei de Argentijn na afloop van de wedstrijd in gesprek met De Telegraaf. Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft maakte Tagliafico misschien wel een van zijn mooiste treffers in zijn carriere. Al zwevend maakte hij een stijlvolle halve volley en raakte de bal perfect om hem in de verre hoek te schieten. "Als Ziyech naar binnen komt, weet ik dat de bal kan komen. De volley was mooi voor de fotografen, maar alles klopte. Het draait om concentratie, sprongkracht, maar vooral om de absolute wil om dat doelpunt te maken."

Inmiddels staat de Argentijnse gifkikker niet alleen meer bekend om zijn verdedigende werk, hij pikt regelmatig zijn goaltje mee. Ook in de voorrondes van de Champions League tegen PAOK Thessaloniki scoorde Tagliafico een hele belangrijke goal. "In zeven seizoen in Argentinië scoorde ik maar vijf keer en ik heb er hier al negen gemaakt sinds ik in 2018 hier ben gekomen. Ik denk dat het door het offensieve spel van ons komt. Ik kom veel voor de goal door onze speelstijl", besluit de Argentijns international tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen