De Graafschap verspeelt laat punten bij NEC, Den Bosch gaat af

16 september 2019 – In de eerste divisie heeft FC Den Bosch een flater geslagen op bezoek bij Jong FC Utrecht. In de Domstad werden de Brabanders met 5-1 afgedroogd. De Graafschap verloor in extremis twee dure punten. NEC maakte in de slotminuut de gelijkmaker in De Goffert (1-1). De beloftenstrijd tussen Jong Ajax en Jong PSV eindigde, ondanks het debuut van Robbin Ruiter, in een 2-0 zege voor de Amsterdammers.

De Graafschap verspeelt laat punten bij NEC, Den Bosch gaat af

Jong FC Utrecht – FC Den Bosch: 5-1.
De grootste overwinning tot nog toe in de geschiedenis van Jong FC Utrecht was een 5-0 zege. De tegenstander van toen? FC Den Bosch, dezelfde ploeg die deze maandagavond werd afgedroogd. De equipe uit Brabant heeft dit seizoen nog een enkele keer gewonnen en staat voorlaatste in de eerste divisie. In Utrecht kwamen Mitchell van Rooijen, Issah Abass (2x), Vaclav Cerny en Jonas Arweiler op het scorebord namens de thuisploeg, die knap op een zevende plaats staan. Alexander Laukart voorkwam met een tegentreffer in de slotfase dat Den Bosch weer in de recordboeken van Jong Utrecht terecht kwam.

NEC – De Graafschap: 1-1.
Koploper De Graafschap was lang op weg naar een moeizame overwinning bij NEC. In De Goffert was de thuisploeg kansrijk, maar ging het slordig om met de ruimtes die het kreeg. De Superboeren sloegen wel op het juiste moment toe. Gregor Breinburg opende tegen zijn oude ploeg na een half uur de score en leek De Graafschap daarmee drie dure punten te bezorgen. Zover kwam het niet, want Jonathan Okita tekende in de derde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker: 1-1. Het gat met runner-ups Excelsior en NAC Breda is daarom na zes duels slechts één punt. NEC staat met negen punten op een teleurstellende tiende plaats.

Jong AZ – NAC Breda: 1-2.
Het zat NAC Breda lang niet mee in Alkmaar. Liefst drie keer werd paal of lat geraakt bij het doel van Jong AZ, dat zo lang op voorsprong bleef staan na een treffer van Tijjani Reijnders. Uiteindelijk kreeg NAC via invaller Sydney van Hooijdonk in de tweede helft alsnog waar het recht op had. Met twee doelpunten draaide de zoon van Pierre de score handmatig om en schoot het NAC naar de tweede plaats.

Jong Ajax – Jong PSV: 2-0.
Bij Jong PSV maakte Robbin Ruiter zijn officiële debuut onder de lat van de Eindhovenaren. Hij kon niet voorkomen dat Ryan Gravenberch al na vijf minuten De Toekomst liet juichen. Ruiter had in het vervolg van de wedstrijd nog een paar goede reddingen in huis, maar zag dat PSV voorin tekort kwam om het de Ajacieden lastig te maken. In de blessuretijd besliste Ajax-invaller Max de Waal het duel door Ruiter te passeren.

Eredivisie

gerelateerd