Ajax Onder-19 veel te sterk voor leeftijdsgenoten Lille

17 september 2019, 15:59   Bijgewerkt: 17 september 2019, 17:04

Ajax Onder-19 heeft dinsdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan het eerste elftal dat het vanavond opneemt tegen Lille. Het team van trainer John Heitinga was in de eerste groepswedstrijd van de Youth League veel te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Frankrijk, die met 4-0 aan de broek kregen. Ajax maakte in de eerste helft het verschil.

Het niveauverschil tussen Ajax en Lille was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk zichtbaar. De jonge Amsterdammers combineerden erop los, creëerden veel kansen en gaven nauwelijks wat weg. Al na vijf minuten opende Youri Regeer de score. Hij schoof de bal koeltjes binnen na een uitstekende lange pass van Nordin Musampa.

Het duurde niet lang alvorens ook de 2-0 viel. Naci Ünüvar, die vorige week voor het eerst met het eerste elftal trainde, verdubbelde de marge. Het toptalent schoot van dichtbij raak nadat een één-twee tussen Quentin Timber en Sontje Hansen in het strafschopgebied strandde. Hansen tekende nog voor rust voor de 3-0. Met een mooie kapbeweging zette hij zowel zijn directe tegenstander als de keeper van Lille op het verkeerde been, waarna hij de bal in het doel krulde.

Ajax verzuimde na in de tweede helft door te drukken. De Amsterdammers speelden nonchalanter dan voor rust en gingen onzorgvuldig met de vele mogelijkheden om. Pas in blessuretijd viel de 4-0, gemaakt door invaller Christian Rasmussen.

Concurrentie

De concurrenten van Ajax Onder-19, Chelsea en Valencia, kwamen dinsdagmiddag ook in actie. De Londense club, vorig seizoen verliezend finalist, speelde met 3-3 gelijk tegen de Spaanse leeftijdsgenoten.