Officieel: AZ heeft vanaf 2020 beschikking over Evjen

17 september 2019, 18:05

AZ heeft zich definitief versterkt met Hakon Evjen. Het Noorse toptalent, dat normaliter als rechtsbuiten fungeert, komt in 2020 de selectie versterken. De negentienjarige maakt dit kalenderjaar nog af bij zijn huidige club FK Bodø/Glimt.

Dat maken de Alkmaarders via de officiële kanalen bekend. Evjen stond naar verluidt in de belangstelling van onder meer Manchester City en Ajax, maar kiest dus voor een verbintenis bij de eredivisionist, die donderdag haar eerste wedstrijd in de Europa League speelt. Evjen tekent voor vier en een half jaar in Alkmaar. Deze zomer probeerde AZ de Noor al voor twee miljoen euro los te weken, maar toen kwam het niet tot een transfer. Hoeveel Evjen nu daadwerkelijk heeft gekost, is niet bekend gemaakt.

Voordat Evjen zijn krabbel zette, ging hij in gesprek met landgenoten Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson: "Ze hebben gezegd dat het een goede stap is en ik hier een fantastische tijd tegemoet ga. Dat maakte mij alleen nog maar enthousiaster om deze stap te maken", laat hij weten op de website van de club.

Ook Max Huiberts, Directeur Voetbalzaken bij AZ, is blij met de overeenkomst. "Hakon is een jonge, getalenteerde middenvelder. Hij doet het heel goed bij zijn club Bødo/Glimt, dat met een tweede plek boven verwachting presteert. Hij heeft daar een heel belangrijke rol in het team. We wilden Håkon eigenlijk in de afgelopen transferwindow al halen. Dat is niet gelukt. Nu sluit hij aan in de voorbereiding op de tweede seizoenhelft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen