Keepersbrandje bij Duitse ploeg: Ter Stegen lijkt reservebeurt beu

17 september 2019 – Marc-André ter Stegen en Manuel Neuer lijken mot met elkaar te hebben. De twee Duitse keepers zijn elkaars concurrenten bij Die Mannschaft, maar de steeds het onderspit delvende Ter Stegen is daar inmiddels een beetje klaar mee.

Keepersbrandje bij Duitse ploeg: Ter Stegen lijkt reservebeurt beu

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De doelman van FC Barcelona deed dit jaar bij de nationale ploeg alleen een helft mee in een oefenwedstrijd tegen Servië en is zijn reservebeurt beu. "Ik doe er alles aan, maar deze trip met Duitsland was een klap in het gezicht voor mij", waren zijn woorden tijdens de afgelopen interlandperiode bij de BBC. Toen zat hij tegen Noord-Ierland en het Nederlands elftal ook de hele tijd op de bank.

Concurrent Neuer, al jarenlang de eerste keus bij Duitsland en Bayern München, reageerde vervolgens in gesprek met Duitse media op die woorden. "Ik weet niet of dit ons als team helpt. We zijn een team en zo zouden we ons ook moeten presenteren." Maar van die kritiek was Ter Stegen vervolgens weer niet gediend.

"Ik geloof niet dat het aan Manuel (Neuer, red) is om een mening te geven over mijn gevoelens. Iedereen heeft kunnen zien hoe ik de laatste jaren gepresteerd heb", liet de keeper van de Catalanen weten. Volgende maand speelt Duitsland een oefenwedstrijd tegen Argentinië en staat het EK-kwalificatieduel tegen Estland op het programma. Dan moet het keepersbrandje bij de Oosterburen weer geblust zijn.

Uiteraard werd ook bondscoach Joachim Löw naar de onrust onder de laat gevraagd, maar hij liet er weinig over los. Wel begrijpt hij de teleurstelling bij Ter Stegen. "We kunnen zijn teleurstelling heel goed begrijpen. Maar het is nu eenmaal zo dat er maar één kan spelen. We zouden alleen maar blij moeten zijn dat we met Neuer en Ter Stegen twee keepers van wereldklasse hebben."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd