Valencia doet goede zaken dankzij winst bij Chelsea

17 september 2019, 23:05   Bijgewerkt: 17 september 2019, 23:14

Valencia heeft op bezoek bij Chelsea een knappe overwinning geboekt. Met Jasper Cillessen op doel overleefde de Spanjaarden een moeizame en tamme eerste helft, waarna ze na rust het duel via een treffer van Rodrigo beslisten: 0-1.

Dieptepunt van de eerste helft was een schop van Francis Coquelin op de enkel van voormalig Vitessenaar Mason Mount. De middenvelder van Chelsea moest na een kwartier noodgedwongen naar de kant. Verder viel er – buiten een grote kans voor Willian weinig te genieten voor de neutrale toeschouwers. Jasper Cillessen had het niet bijster lastig op Stamford Bridge, waar manager Frank Lampard zijn debuut langs de lijn in de Champions League maakte.

In de tweede helft kropen de Spanjaarden wat uit hun schulp en moest Chelsea vooral verdedigen. The Blues moesten achteruit en een kwartier voor tijd kwam Valencia op voorsprong. Na een slimme vrije trap schoot Rodrigo van dichtbij raak.

Cillessen zag in de slotfase nog bijna de gelijkmaker om de oren vliegen, maar een makkelijk gegeven strafschop werd door Ross Barkley over het doel geschoten. Een dure misser voor Chelsea. Dankzij de zege doet Valencia goede zaken. Samen met Ajax gaat het aan kop in de groep. Lille en Chelsea volgen vanzelfsprekend op drie punten.