De Ligt gelijk met Juve tegen Atlético, valse start Bosz

18 september 2019, 23:04   Bijgewerkt: 19 september 2019, 08:19

Het Champions League-treffen tussen Juventus en Atlético Madrid heeft geen winnaar opgeleverd. De Italianen, met Matthijs de Ligt in de basis, leidden vlak voor tijd nog met 1-2. Door een rake kopbal van Héctor Herrera eindigde het treffen in Madrid echter in een 2-2 gelijkspel. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz kende een valse start: voor eigen publiek ging de Duitse formatie met 1-2 onderuit tegen Lokomotiv Moskou.

Atlético Madrid - Juventus 2-2

Voor de derde keer op rij begon Matthijs de Ligt in de basis bij Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger startte eerder tegen Napoli (4-3) en Fiorentina (0-0). In het Wanda Metrpolitano maakte de Golden Boy zijn eerste minuten in de Champions League namens Juventus. Niet hij, maar een ander toptalent trok in de beginfase de aandacht naar zich toe. João Felix liet zich vanaf het eerste fluitsignaal gelden en was twee keer dicht bij het openingsdoelpunt. Juventus werd op eigen helft teruggedrongen en had voor rust op een schot van Miralem Pjanic na weinig in de melk te brokkelen.

Juventus toonde zich na rust zeer effectief. Uit een counter tekende Juan Cuadrado vroeg in de tweede helft voor de 0-1. De Colombiaan draaide in het strafschopgebied naar zijn linkerbeen en krulde de bal schitterend in de vrije kruising. Twintig minuten later verdubbelde Blaise Matuidi uit een perfect aangesneden voorzet van Alex Sandro de score. Tussen de doelpunten door moest scheidsrechter Danny Makkelie even het spel stilleggen nadat hij van dichtbij een bal tegen zijn hoofd kreeg. Atlético kwam twintig minuten voor tijd via Stefan Savic terug tot 2-1 en ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Nadat de Madrilenen tevergeefs een penalty voor een handsbal van Bonucci claimden, kopte Herrera vlak voor tijd de 2-2 binnen.

Bayer Leverkusen - Lokomotiv Moskou 1-2

Bayer Leverkusen heeft zich al na één wedstrijd in de nesten gewerkt in de groepsfase van de Champions League. De formatie van trainer Bosz kende op eigen terrein een zeer teleurstellende start door met 1-2 te verliezen van Lokomotiv, op papier het zwakke broertje in de groep met ook Atlético Madrid en Juventus. Grzegorz Krychowiak opende de score, waarna Leverkusen door een goal van Benedikt Höwedes op gelijke hoogte kwam. Door een enorme blunder van Lukas Hrádecky kwamen de Russen echter voor rust voor een tweede keer op voorsprong. Leverkusen creëerde in de tweede helft voldoende kansen om in elk geval de gelijkmaker te maken, maar de 2-2 viel tot teleurstelling tot iedereen in de BayArena niet.