Arbiter Poll blunderde door fout in eigen administratie

Ger
24 juni 2006, 13:53

Wegens een fout in zijn eigen administratie gaf de Engelse arbiter Graham Poll na drie keer geel pas rood aan de Kroaat Josip Simunic in duel Kroatië-Australië. Dit verklaarde Poll tegenover de scheidsrechterscommissie van de FIFA.

De 42-jarige Poll schreef bij de tweede boeking van Simunic niet de naam van de Kroaat, maar die van de Australische nummer drie Craig Moore in zijn boekje. Hij dacht er daarom niet aan Simunic een rode kaart te geven, na het derde geel van de Kroatische voetballer in de slotseconde deed hij dit uiteindelijk wel.

De blunder van Poll leidde tot felle kritiek op zijn functioneren. Ook van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. "Poll betreurt het zeer dat hij zo'n grote fout heeft gemaakt, zijn eerste in zijn 26-jarige carrière. Maar hij blijft een uitzonderlijke scheidsrechter en groot sportman, die dit incident met zijn grote persoonlijkheid en liefde voor het voetbal zal overwinnen", zo zegt Angel Maria Villar Llona, hoofd van de scheidsrechterscommissie.

De commissie beslist op 28 juni welke arbiters de wedstrijden vanaf de kwartfinales mogen leiden. De kans is groot dat Poll daarvoor afvalt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen