AZ-aanwinst Evjen wees City af: "Eredivisie het perfecte niveau"

19 september 2019, 17:15

AZ heeft grote clubs afgetroefd met de komst van Hakon Evjen. Ook Manchester City aasde op de handtekening van de Noors jeugdinternational, die in januari overkomt van Bodø Glimt. "Ik denk dat ik de juiste stap maak door naar Nederland en AZ te gaan", aldus het negentienjarige talent.

Evjen is dit kalenderjaar helemaal doorgebroken bij Bodø Glimt. Met tien doelpunten in twintig competitiewedstrijden is hij de topscorer van de nummer twee van Noorwegen. Over een aantal maanden draagt de Noor het shirt van AZ, dat hij verkiest boven dat van Manchester City. De Engelse interesse vleide hem wel. "Maar ik ben erg blij met de gemaakte keuze, al was het natuurlijk verleidelijk om naar één van de grootste clubs ter wereld te gaan."

Zijn zaakwaarnemer, Morten Wivestad, legt in gesprek met VG uit waarom Evjen AZ de voorkeur gaf boven Manchester City. "Ze vonden dat hij potentie had voor het eerste elftal had, maar hij zou niet direct bij de A-selectie aansluiten. We moeten aan de korte én de lange termijn denken. AZ en de Nederlandse competitie zijn op dit moment het perfecte niveau voor Hakon."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen