Scorende Aké helpt Bournemouth aan derde plaats

20 september 2019, 23:00

In de Premier League heeft Bournemouth de strijd om de Engelse zuidkust gewonnen. In de burenruzie met Southampton zegevierde de ploeg van manager Eddie Howe met 1-3. Nathan Aké eiste één van de hoofdrollen voor zich op door voor de openingstreffer te zorgen.

Het duel was net tien minuten oud toen onze landgenoot de score opende. Een hoekschop van Diego Rico kwam perfect op het hoofd van Aké terecht en die kopte de 0-1 binnen. Bournemouth, dat vorig weekend na twee nederlagen op rij weer een keer won, wilde het duel snel beslissen en leek dat een kwartier na de openingstreffer ook te doen. Joshua King zorgde voor de 0-2 op aangeven van Dominic Solanke, maar na inmenging van de VAR werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel.

De ruim 30.000 toeschouwers op St. Mary's hoefden echter niet lang te wachten tot de tweede goal van de avond viel. Tien minuten voor rust leidde een zeer fraaie reeks combinaties bij Bournemouth tot een verdubbeling van de voorsprong van de bezoekers. Na een aanval over veel schijven legde Philip Billing de bal terug op Callum Wilson en de spits rondde dat koelbloedig af.

Om zeep helpen

Vlak na rust werd de wedstrijd wel weer meteen spannend. Een overtreding van Bournemouth-aanvoerder Steve Cook op Che Adams werd bestraft met een penalty, die door James Ward-Prowse feilloos in de rechterhoek werd geschoten. Southampton ging in het restant van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar Nathan Redmond, Ward-Prowse en Sofiane Boufal hielpen verschillende schietkansen om zeep, mede door toedoen van keeper Aaron Ramsdale.

Diep in de blessuretijd viel de definitieve beslissing toen Wilson de 1-3 maakte. De spits strafte een gigantische communicatiefout tussen Southampton-verdediger Jan Bednarek en diens keeper Angus Gunn af en kon zijn tweede van de avond in het lege doel schuiven. Door de zege klimt Bournemouth naar de derde plaats met tien punten. Southampton staat nu elfde met zeven punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen