Van Hooijdonk matchwinner bij NAC: "Dit is een jongensboek"

20 september 2019 – Voor de tweede wedstrijd op rij heeft NAC Breda een overwinning te danken aan Sydney van Hooijdonk. Als invaller tegen Jong AZ maakte hij maandag de twee beslissende goals en vanavond tegen Excelsior schoot hij de thuisploeg een paar minuten voor tijd naar drie punten. De talentvolle aanvaller is blij met de weerbaarheid van zijn team.

Van Hooijdonk matchwinner bij NAC: "Dit is een jongensboek"

"Het was een taaie wedstrijd", analyseert Van Hooijdonk de nipte overwinning na afloop voor de camera van FOX Sports. "Excelsior is een fysieke ploeg. Het was geen mooie wedstrijd, het was rommelig en er waren veel duels. Dan weet je dat je op passie en strijd moet gaan spelen. De 1-1 was een tegenslag, maar het is klasse van ons dat we mentale weerbaarheid tonen en toch weer winnen."

Voor Van Hooijdonk zelf is de winnende treffer de perfecte afsluiter van een geweldige week. Met drie goals is de speler die overkwam van Jong NAC hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor zes punten. "Dit is een jongensboek. Als je met deze sfeer in het stadion de topper kunt beslissen, is dat echt geweldig. Het is emotioneel en mooi. Nu ben ik los en voel ik me ook echt profvoetballer."

Lees ook: Van Hooijdonk held van NAC: "Deze zijn voor mijn opa"

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd