Cocu pakt met Derby een punt tegen koploper Leeds United

21 september 2019, 15:46   Bijgewerkt: 21 september 2019, 16:03

Derby County heeft dankzij laat doelpunt een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Championship-koploper Leeds United. De ploeg van trainer Phillip Cocu ging met een 1-0 achterstand de blessuretijd in, maar dankzij een goal van Chris Martin eindigde het treffen op Elland Road in 1-1. Zowel Kelle Roos als Florian Jozefzoon startten in de basis bij The Rams.

Het team van Cocu keek in Leeds een groot deel van wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan. Na twintig minuten verschalkte Derby-verdediger Max Lowe zijn eigen doelman. Mateusz Klich, die een verleden heeft bij PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht, had twintig minuten voor tijd de marge moeten verdubbelen. Hij miste echter een strafschop. Daardoor bleef Derby hoop houden op de 1-1, die in de absolute slotfase viel.

De remise is een meevaller voor Cocu, die het zwaar heeft bij Derby County. The Rams hebben onder leiding van de Nederlander alleen de eerste van de acht competitiewedstrijden gewonnen. Derby bevindt zich met acht punten op de zestiende plaats in de Championship, drie punten boven de degradatiezone.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!