Bayern profiteert van rood Ehizibue, Bosz zegeviert ook

21 september 2019, 17:36   Bijgewerkt: 21 september 2019, 18:00

Bayern München heeft zaterdag een gemakkelijke overwinning geboekt in de Bundesliga. De regerend kampioen was op eigen terrein met 4-0 te sterk voor 1. FC Köln en dat kwam mede door een rode kaart voor Kingsley Ehizibue. Ondertussen waren Peter Bosz en Javairô Dilrosun ook succesvol in de Duitse competitie.

Bayern München - 1. FC Köln 4-0

Het Oktoberfest kan goed beginnen voor Bayern, aangezien het zaterdag simpel won van promovendus 1. FC Köln. Robert Lewandowski scoorde al na drie minuten en was ook de man die kort na de pauze de 2-0 aantekende. Köln bleef ondanks dat nog wel in de wedstrijd, totdat Kingsley Ehizibue na een uur in de fout ging. De rechtsback, overgekomen van PEC Zwolle, speelde een matige wedstrijd en maakte een overtreding in het strafschopgebied waar hij rood voor kreeg. Het buitenkansje werd verzilverd door Philippe Coutinho, die zijn eerste goal in Duitsland maakte. Ook Ivan Perisic, de andere zomeraanwinst, deed nog een duit in het zakje.

Bayer Leverkusen - FC Union Berlin 2-0

Net als Bayern heeft ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz zaterdag het zoet van de overwinning geproefd. In een tijdsbestek van vijf minuten, tussen de 20ste en de 25ste minuut, scoorde het twee keer via Kevin Volland en Lucas Alario. Union kon in de slotfase van de wedstrijd niet meer terugkomen, mede omdat invaller Sebastien Polter twintig minuten voor tijd rood kreeg voor een keiharde charge. Hij stond toen pas net in het veld. Bij de bezoekers deed Sheraldo Becker alleen de eerste helft mee. Door de zege meldt Bayer Leverkusen zich in de top van het klassement.

Hertha BSC - SC Paderborn 2-1

Een absolute kelderkraker is in het voordeel van Hertha BSC beslist. Zowel Hertha als SC Paderborn stond voor vandaag op één punt, waardoor het onderlinge duel zeer belangrijk was. Mede door de acties van Javairô Dilrosun ging de thuisploeg er met de winst vandoor. Na tien minuten slalomde de international iedereen voorbij om de bal vervolgens in het doel te schieten. Het was zijn eerste goal van het seizoen. Marius Wolf zorgde in de tweede helft voor een uitbreiding van de marge. Hij deed dat na een assist van Dilrosun. Door een doelpunt van Ben Zolinski kwam Paderborn nog wel terug in het duel, maar het was niet genoeg voor een resultaat.

Overige uitslag:

Freiburg - Augsburg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen