Strootman laat met Marseille kans op koppositie liggen

21 september 2019, 19:32

Het is Olympique Marseille niet gelukt om aan kop te komen in de Ligue 1. De Zuid-Franse had overwinning nodig om Paris Saint-Germain tijdelijk van de troon te stoten, maar kwam op eigen terrein niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Montpellier. Kevin Strootman speelde de hele wedstrijd mee.

De Oranje-international leek deze zomer na één seizoen alweer te vertrekken bij Marseille, maar onder trainer André Villas-Boas heeft de Nederlander een basisplaats. Strootman startte ook tegen Montpellier en zag na zeventien minuten teamgenoot Bouna Sarr zijn eigen doelman verschalken. Een kwartier voor tijd kwam Marseille door een doelpunt van Valère Germain op gelijke hoogte, maar de 2-1 volgde niet. Wel deelde de scheidsrechter in de slotfase nog drie (!) rode kaarten uit: Boubacar Kamara, Dimitri Payet (beiden Marseille) en Jordan Ferri (Montpellier) werden van het veld gestuurd.

Door de remise blijft Marseille steken op de tweede plaats in de Franse competitie. De achterstand op PSG, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, bedraagt één punt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen