De Ligt-loos Juve wint nipt in recordwedstrijd Buffon

21 september 2019, 20:04

Juventus heeft zaterdagavond een benauwde zege geboekt op Hellas Verona. De kampioen van Italië won in eigen stadion met 2-1 van de promovendus. Matthijs de Ligt hield negentig minuten de bank warm, terwijl Gianluigo Buffon wél startte. De 41-jarige doelman speelde zijn 902de competitiewedstrijd.

Daarmee evenaarde de legendarische doelman het record van Paolo Maldini, die al zijn wedstrijden voor AC Milan speelde. Buffon deed dat voor Parma, Juventus en Paris Saint-Germain. Het lukte de keeper niet om in zijn recordduel zijn doel schoon te houden tegen Hellas Verona, dat na twintig minuten een uitgelezen mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen.

De promovendus kreeg een penalty na een knullige overtreding van Merih Demiral, de vervanger van De Ligt. De strafschop werd op de paal geschoten door Samuel Di Carmini en in de rebound werd de lat geraakt. Lang hoefde Hellas Verona niet te treuren, want tien seconden later ging de bal er alsnog in. Met een prachtige volley opende Miguel Veloso de score.

Juventus kwam snel terug op gelijke hoogte. De debuterende Aaron Ramsey schoot de bal via een verdediger van Hellas Verona tegen de touwen. Vrijwel meteen na rust volgde de 2-1. Na een overtreding op Juan Cuadrado mocht Cristiano Ronaldo vanaf elf meter aanleggen. De Portugees faalde niet en tekende voor zijn tweede competitiedoelpunt van het seizoen.

Door de overwinning stijgt Juventus naar de eerste plaats met één punt voorsprong op Inter. De huidige nummer twee speelt zaterdagavond de stadsderby tegen AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen