RB Leipzig weer aan kop na zege op Klaassens Werder Bremen

21 september 2019, 20:22

RB Leipzig heeft zaterdagavond de koppositie in de Bundesliga razendsnel heroverd. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann won op bezoek bij Werder Bremen met 0-3 dankzij doelpunten van Willi Orban, Marcel Sabitzer en Marcelo Saracchi. Bij de thuisploeg deed Davy Klaassen negentig minuten mee.

De club uit Leipzig raakte eerder op de zaterdag de koppositie tijdelijk kwijt aan Bayern München, dat geen kind had aan FC Köln (4-0). In Bremen werd vrij snel duidelijk dat Leipzig de eerste plaats zou terugwinnen. De ploeg van Nagelsmann kwam na dertien minuten op 0-1 door een doelpunt van Orban, waarna Marcel Sabitzer twintig minuten later voor de 0-2 aantekende.

Leipzig-middenvelder Konrad Laimer kreeg halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers het laatste halfuurtje met een man minder speelde. Dat deerde het nog altijd ongeslagen Leipzig echter niet. Met tien man liep de Oost-Duitse club zelfs uit naar 0-3 door een goal van Saracchi. Door de zege staan Die Roten Bullen nu op dertien punten, twee meer dan Bayern München.