Vitesse pakte dankzij Linssen zege in Airborne-wedstrijd

21 september 2019, 22:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse heeft zaterdagavond de Airborne-wedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. De club uit Arnhem speelde niet groots en keek na tachtig minuten nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar won uiteindelijk met 4-2 van de laagvlieger. Bryan Linssen was de grote man bij Vitesse: hij scoorde in de slotfase tweemaal.

Een indrukwekkende voetbalavond in Arnhem begon met het eren van de oorlogshelden die 75 jaar geleden in de Tweede Wereldoorlog vochten voor de vrijheid van Nederland. De Airborne-wedstrijd, waarin de oorlogshelden geëerd werden, begon met een geweldig spandoek van de Vitesse-supporters. Ook was er een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd naar aanleiding van het overlijden van voormalig Fortuna Sittard-speler Fernando Ricksen.

Vitesse speelde een veel te laag tempo en kreeg halverwege de eerste helft alsnog het deksel op de neus. Diemers kreeg de bal randje zestien aangespeeld en kreeg alle ruimte van de Vitesse-defensie om de bal geplaatst achter een kansloze Pasveer te schieten. De frustratie was bij een aantal Vitesse-spelers goed te zien en Bazoer kwam goed weg toen hij Diemers bewust met zijn voet in het gezicht raakte, terwijl de bal niet eens meer in de buurt was. Opvallend genoeg greep de VAR niet in.

Ook in de tweede helft bleef het niveau van de wedstrijd erbarmelijk laag. Vitesse had de overhand, maar kwam nauwelijks tot kansen. Toch kwam de thuisploeg op 1-1: Oussama Tannane stuurde Tim Matavz in de diepte weg en oog in oog met Fortuna-keeper Koselev faalde de spits niet. Het leek het kantelpunt in de wedstrijd, maar Fortuna kwam meteen na de gelijkmaker weer op voorsprong. Diemers legde de bal loepzuiver op het hoofd van verdediger Angha, die de bal goed achter Pasveer kopte.

Fortuna was na dit doelpunt volledig de kluts kwijt. Een paar minuten later belandde een voorzet van Julian Lelieveld op het hoofd van Linssen, die de bal technisch knap achter Koselev kopte voor de voorsprong. Als kers op de taart maakte Matus Bero er in de blessuretijd van de wedstrijd nog 4-2 van door de rebound op een schot van invaller Nouha Dicko binnen te schieten.

Al met al een wat gelukkig resultaat voor Vitesse, dat geen enkel moment een goed niveau haalde. Fortuna leek af te stevenen op een goed resultaat, maar staat toch met lege handen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Remko Pasveer 6; Julian Lelieveld 6, Danilho Doekhi 5, Armando Obispo 5, Max Clark 5,5 (Navarone Foor 5,5); Oussama Tannane 4,5, Riechedly Bazoer 4, Matús Bero 6,5, Jay-Roy Grot 4 (Nouha Dicko 6,5); Tim Matavz 6 (Thomas Buitink -), Bryan Linssen 8

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 4,5; Branislav Ninaj 6, Martin Angha 6 (Cian Harries -), Gregoire Amiot 6, George Cox 5,5; Felix Passlack 7, Tesfaldet Tekie 6, Jorrit Smeets 6, Amadou Ciss 6,5; Mark Diemers 7,5, Bassala Sambou 6,5 (Rasmus Karjalainen -)

Man of the Match: Bryan Linssen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen