Jans doet Chicago Fire pijn in de strijd om de play-offs

22 september 2019, 08:47

Ron Jans heeft met FC Cincinnati in de nacht van zaterdag op zondag het vijfde punt behaald als trainer van de MLS-club. In eigen huis werd er gelijkgespeeld tegen de Chicago Fire, waar Johan Kappelhof negentig minuten in de basis stond. Gescoord werd er door beide partijen niet (0-0) en dat doet vooral de bezoekers in de play-off-race veel pijn.

Bij FC Cincinnati, met wie Jans vorige week de eerste zege behaalde en daarna nog verloor van het Atlanta United van Frank de Boer, stond Maikel van der Werff negentig minuten op het veld. Samen met keeper Przemys?aw Tyton hield hij de nu. "Zij moesten winnen en er lag heel veel ruimte op het veld, daar hadden we van moeten profiteren", zei Jans over de opponent, die met grote regelmaat in de aanval ging, omdat het nog volop in de strijd om de play-offs is. "Dat hebben we niet gedaan, maar we hebben wel gevochten als leeuwen. In de eerste helft waren zij beter, in de tweede helft hadden wij moeten winnen."