Spoorboekje: FIFA-gala met Nederlandse kanshebbers, ErediVisie

23 september 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 23 september.

Nieuws

FIFA-gala: Van Dijk, Van Veenendaal en Wiegman in de prijzen?

Maar liefst drie Nederlanders maken vandaag in Milaan kans op een FIFA-award. Virgil van Dijk is genomineerd voor beste voetballer van de wereld. De Oranje-captain krijgt concurrentie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Voor Sari van Veenendaal lonkt de prijs van beste keepster. Haar concurrentie bestaat uit Christiane Endler (Chili) en Hedvig Lindahl (Zweden). Sari van Veenendaal is voor de derde jaar op rij genomineerd voor beste coach in het vrouwenvoetbal. Ook Jill Ellis (Verenigde Staten) en Phil Neville (Engeland) hopen op die prijs.

Specials

ErediVisie

Zoals elke week was er ook dit weekend weer volop actie in de Eredivisie. PSV en Ajax hielden elkaar met 1-1 in evenwicht in Eindhoven, terwijl er in andere duels juist wel veel goals vielen. FCUpdate.nl maakt in de rubriek ErediVisie het traditionele rondje langs de velden.

Reacties op topper PSV - Ajax

FCUpdate.nl was zondag aanwezig bij het duel tussen PSV en Ajax en sprak na afloop met Jorrit Hendrix en Daley Blind. Het tweetal analyseert de Eredivisie-topper, terwijl Hendrix ingaat op zijn voortijdige wissel. De middenvelder werd in het begin van het seizoen nog veelvudig gepasseerd ten faveure van Érick Gutiérrez, maar door de blessure van de Mexicaan aast de Limburger sinds de interlandbreak op zijn kans. 

Wedstrijden

Jong PSV - SC Cambuur (20.00 uur)

Henk de Jong heeft het alleraardigst op de rit in Leeuwarden. Ondanks de zware seizoensstart tegen onder andere De Graafschap, NAC Breda en Go Ahead Eagles kan de zijn elftal op de derde plaats komen bij een zege. Het zou de vierde overwinning op rij kunnen zijn voor de Leeuwarders, die vooral thuis heel erg goed presteren. Kunnen ze het tegen de talenten van PSV ook?

VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim (20.30 uur)

Alfred Schreuder kent ee uiterst moeizame seizoensstart met 1899 Hoffenheim: gezien de vele wisselingen deze zomer is dat niet gek, toch zou een resultaat op bezoek bij Wout Weghorst uiterst prettig zijn. De Nederlandse spits scoort in Duitsland en in de Europa League, doet hij ook zijn landgenoot pijn? Dan zou Wolfsburg zich melden bij de top in de Bundesliga.

Sporting Portugal - Famalicão (22.00 uur)

Een van de grote verrassingen in de Primeira Liga tot dusver is het gepromoveerde Famalicão: het elftal won vier van de eerste vijf wedstrijden in Portugal en kan op bezoek bij de PSV-opponent de koppositie weer overnemen. Als ze wederom voor een stunt zorgen, dan is de seizoensstart van het elftal een waar sprookje. Voor de club waar Marcel Keizer recentelijk werd ontslagen, is een zege nodig om aansluiting te houden bij de topploegen. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - SC Cambuur, FOX, live verslag van de Eerste Divisie

20.25 uur: FIFA Best Player Awards, NPO 3,  live verslag van FIFA-gala

20.30 uur: VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim, FOX Sports 4, live verslag van het EL-duel

22.00 uur: Sporting Portugal - Famalicao, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen