Captain Høegh na enkelblessure nog altijd op Heerenveens bank

22 september 2019, 11:55

Heerenveen-aanvoerder Daniel Høegh raakte in de laatste oefenwedstrijd voor dit seizoen geblesseerd aan zijn enkel en hoewel hij weer fit is, zit de captain door de goede prestaties van concurrenten Sven Botman en Ibrahim Dresevic nog altijd op de bank. "Het is mijn job om mezelf te laten zien dat ik moet spelen", blijft hij positief over zijn kansen in het elftal.

Tegenover Omrop Fryslân vertelt hij over zijn fitheid. "Ik ben weer volledig in training en heb minuten gemaakt in de beloften. Ik ben er weer bijna, ik mis alleen nog speeltijd in de Eredivisie. Behalve het wedstrijdritme voel ik me helemaal fit", vertelt de Deen, die realistisch is over zijn situatie. "Dit is de voetbalwereld, die ken ik allang. Ik weet dat het kan zijn dat iemand je plek overneemt als je geblesseerd bent."

Dat Høegh in de afsluitende wedstrijd van de voorbereiding geblesseerd raakte, baalt hij niet extra van. "Blessures komen altijd op verkeerde momenten", weet hij. "Ik heb vaker in dit soort situaties gezeten. Ik ben een geduldig type, maar op een gegeven moment niet meer", lacht hij. Boos of gefrustreerd is hij niet. "Dit is de keuze van de trainer, daar kun je niks aan doen. Gewoon accepteren. Maar ik wil wel mijn plek terugverdienen. Of ik dan nog aanvoerder ben? Ja."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen