Heerenveen laat Utrecht ontsnappen en wint weer niet

22 september 2019, 14:15   Bijgewerkt: 22 september 2019, 15:41

In een zeer vermakelijk duel hebben sc Heerenveen en FC Utrecht gelijkgespeeld. Op deze zonnige zondagmiddag eindigde het duel in 1-1 door treffers van Gyrano Kerk en Chidera Ejuke. Aan beide kanten vielen de nodige kansen te noteren, maar pech in de afronding en een gemiste strafschop zorgden ervoor dat de teller op twee treffers bleef steken.

De twee aanvallende ploegen maakten er in Friesland een aantrekkelijke wedstrijd van. FC Utrecht zorgde voor de meeste dreiging in de openingsfase. Adrián Dalmau, die in de voorgaande drie duels telkens had gescoord, had dat ook in het Abe Lenstra Stadion al snel kunnen doen. Eerst lukte het hem net niet een voorzet bij de tweede paal binnen te lopen en daarna faalde hij in het afstraffen van een foute terugspeelbal van Rodney Kongolo. Heerenveen meldde zich aan het begin alleen met een penaltyclaim na een mogelijke overtreding op Jens Odgaard. Scheidsrechter Siemen Mulder en de VAR vonden dat Willem Janssen, die zijn 350ste wedstrijd in de Eredivisie speelde, echter niets verkeerd deed.

Andere troef

Beide teams gingen niet voor de pot hangen en zochten de aanval, waarbij zij de bal bij vlagen soepel rond lieten gaan. Vooral Heerenveen probeerde het met snelle en korte combinaties, maar tot kansen leidde dit niet. Utrecht kon naast het combineren ook nog een andere troef gebruiken, namelijk de lange steekballen op de snelle aanvallers. Dit was een stuk dreigender en zorgde na achttien minuten ook voor de openingstreffer. Leon Guwara stuurde Kerk weg, die was ontsnapt aan buitenspel, waarna de snelle aanvaller de bal fraai over Warner Hahn heen wist te wippen: 0-1.

Na een half uur leverde het Friese overwicht wel de 1-1 op. De uitblinkende Mitchell van Bergen ging goed naar binnen, behield het overzicht en zag ploeggenoot Ejuke na een strakke voorzet de 1-1 in de verre hoek schuiven. De Friezen roken daarna dat er meer te halen viel, maar na mislukte schoten van Van Bergen en Ibrahim Dresevic bleef de gelijke stand bij rust op het bord staan.

Kans na kans

Heerenveen had een kwartier voor tijd op voorsprong moeten komen. Invaller Rico Strieder duwde Odgaard naar het gras en gaf een strafschop weg. De Deen besloot de penalty zelf te nemen, ondanks dat hij er eerder dit seizoen al één gemist had. Ook dit keer verzuimde hij te scoren. Zijn strafschop werd gepakt door Maarten Paes en Odgaard ramde de rebound vervolgens over. Hij werd vlak daarna gewisseld en ging meteen naar binnen om even later toch op de bank terug te keren. Daardoor mistte hij wel de grote kans van Kerk namens Utrecht. Zijn schot ging voorlangs en hij stond tevens buitenspel.

Spannende slotfase

In de absolute slotfase kregen zowel Heerenveen als Utrecht nog kansen op de volle buit, maar stond het vizier opnieuw niet op scherp. Ramselaar tikte een corner op Hahn en schoten van invaller Alen Halilovic en Faik gingen maar net over. Dat beide ploegen een punt overhielden aan dit duel was op basis van het totale spelbeeld terecht. Utrecht slaagt er dus niet in om voor even gelijk te komen met Ajax en PSV, terwijl Heerenveen opnieuw thuis niet weet te winnen en dus nog minimaal een wedstrijd moet wachten op de eerste zege sinds de openingsspeeldag.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Heerenveen: Warner Hahn 7,5; Sherel Floranus 6, Ibrahim Dresevic 6,5, Sven Botman 7, Lucas Woudenberg 6; Joey Veerman 7,5, Hicham Faik 7, Rodney Kongolo 6,5; Chidera Ejuke 8 (90. Alen Halilovic -), Jens Odgaard 6,5 (78. Anders Dreyer -), Mitchell van Bergen 7,5

FC Utrecht: Maarten Paes 7,5; Sean Klaiber 6,5, Willem Janssen 7, Justin Hoogma 7, Leon Guwara 7,5; Sander van de Streek 6,5 (65. Issah Abass 6), Adam Maher 6,5 (65. Rico Strieder 5,5), Bart Ramselaar 6,5; Gyrano Kerk 7,5, Adrián Dalmau 6 (82. Jean-Christophe Bahebeck -), Simon Gustafson 6,5 

Man of the match: Chidera Ejuke

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen