Feyenoord in allerlaatste seconde naast tiental FC Emmen

22 september 2019, 16:39   Bijgewerkt: 23 september 2019, 14:45

Feyenoord heeft in de allerlaatste seconde nog een punt gepakt tegen FC Emmen. De Rotterdammers begonnen geweldig aan de wedstrijd en stonden binnen het kwartier op een 0-2 voorsprong door Orkun Kökcü en Luciano Narsingh. Emmen maakte echter een ongelofelijke comeback en kwam via Robbert de Vos, Sergio Peña en Luciano Slagveer op een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd van de blessuretijd maakte invaller Jens Toornstra alsnog de gelijkmaker in deze spectaculaire wedstrijd: 3-3.

Nog geen tien minuten later was het al 0-2. Steven Berghuis legde een voorzet terug op de inkomende Narsingh die de bal zo voor leeg goal kon intikken. Feyenoord leek af te gaan op een simpele middag, maar de wedstrijd zou volledig kantelen. Emmen kwam terug via een 'dieren-doelpunt'. Michael de Leeuw legde de bal op De Vos, die naar binnen trok en de bal heerlijk raak schoot: 1-2. Saillant detail; De Vos doorliep de hele jeugdopleiding van Feyenoord en maakte uitgerekend tegen die club zijn eerste goal in de Eredivisie.

Feyenoord oogde vooral in de omschakeling kwetsbaar en na een half uur spelen werd het zelfs 2-2. Peña schoot van afstand schitterend in de kruising. Hierna golfde het spel op en neer, waarbij elke aanval bijna een kans was. De Leeuw scoorde, maar zijn doelpunt werd terecht geannuleerd wegens duwen. Glenn Bijl raakte voor Emmen nog de paal en in de rebound werd het schot van De Vos van de lijn gehaald, Sam Larsson raakte nog de lat voor Feyenoord.

Hij werd na een dieptebal vastgehouden door Michäel Heylen, die hiervoor de terechte rode kaart kreeg. In de slotfase probeerde Feyenoord met man en macht de gelijkmaker te forceren, tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Een vrije trap van Larsson belandde via keeper Dennis Telgenkamp op de paal en Emmen leek daarmee stand te houden. Echter, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte invaller Toornsta de gelijkmaker. Ontzettend zuur voor Emmen die heel dichtbij de tweede overwinning van het seizoen was, Feyenoord mag van geluk spreken dat zij nog een punt overhouden aan deze spectaculaire wedstrijd.

Zo speelt Feyenoord alweer voor de vierde keer gelijk in de Eredivisie en zal Stam zeker niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Donderdag moet Feyenoord weer aan de bak, dan spelen zij de inhaalwedstrijd thuis tegen AZ.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5; Glenn Bijl 6, Michäel Heylen 5, Nick Bakker 6 (61. Keziah Veendorp 5,5), Jan-Niklas Beste 6, Tom Hiariej 6, Michael Chacon 6, Luciano Slagveer 6,5 (72. Wouter Marinus -), Sergio Peña 6,5 (80. Ferhat Görgülü -), Robbert de Vos 6,5, Michael de Leeuw 6

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5; Rick Karsdorp 4, Eric Botteghin 5, Edgar Ié 4,5 (46. Marcos Senesi 4) , Ridgeciano Haps 5; Leroy Fer 5, Renato Tapia 5 (74. Naoufal Bannis -), Orkun Kökcü 5,5 (61. Jens Toornstra 6,5); Steven Berghuis 5, Luciano Narsingh 5, Sam Larsson 5,5

Man of the match: Luciano Slagveer

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling