PSV'er Hendrix reageert op wissel tegen Ajax: "Vond het jammer"

23 september 2019, 08:01

Waar een basisplek in de afgelopen twee seizoenen voor PSV'er Jorrit Hendrix vaststond, werd de Limburger dit seizoen de eerste wedstrijden gepasseerd. Door de blessure van Érick Gutiérrez startte Hendrix de laatste drie wedstrijden echter wél weer in de basis. Tegen Vitesse en Sporting Lissabon speelde de middenvelder de volle negentig minuten, zondagmiddag werd Hendrix, tot teleurstelling van hemzelf, tegen Ajax voortijdig naar de kant gehaald.

"Ik kan terugkijken op een redelijke wedstrijd, maar ik vond het jammer dat ik gewisseld werd", verklaart de middenvelder na afloop van het duel in gesprek met FCUpdate.nl. Vlak na het duel met de Amsterdammers was het voor Hendrix nog niet duidelijk waarom hij naar de kant werd gehaald. "Nee, de trainer heeft de reden nog niet verteld. Door een blessure van iemand anders (Gutíerrez, red.) ben ik nu wel weer basisspeler. Ik moet het in die duels laten zien. Vandaag heb ik er alles aan gedaan, de trainer bepaalt wie er speelt."

De middenvelder kon uiteindelijk leven met het gelijkspel. "Als je de wedstrijd bekijkt, is 1-1 niet onredelijk. Als je op achterstand komt tegen Ajax weet je dat het heel lastig wordt. Uiteindelijk hebben we het maximale eruit gehaald." Volgens Hendrix waren de Eindhovenaren meer op zoek naar de overwinning dan de gasten. "Ajax leek het welletjes te vinden. Wij probeerden er nog wel een slotoffensief uit te gooien, maar uiteindelijk moet je er eerlijk over zijn dat 1-1 terecht is.

Hendrix kan aanstaande woensdag zijn vierde basisplek in tien dagen te pakken hebben, als PSV het in eigen huis in het inhaalduel opneemt tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen