Blind vond Ajax overheersend: "Meer verdiend dan gelijkspel"

23 september 2019, 07:53

Daley Blind merkte zondag tijdens de topper het verschil tussen de belevenis in het voetbal bij de fans in Eindhoven en in Amsterdam. Toen de Amsterdammers in de laatste fase besloten om minder aanvallend voetbal te spelen, volgde er een fluitconcert vanaf de tribunes van het thuispbliek. "Het publiek ging ons uitfluiten omdat we in de slotfase minder aanvielen, waardoor PSV niet op de counter kon spelen."

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant. "In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij. Ik veroordeel het niet, je moet altijd nederig blijven", aldus de centrale verdediger. "Maar we waren de bovenliggende partij, we hadden meer verdiend dan een gelijkspel." Dat Ajax iets van tactiek veranderde, was omdat het in elk geval niet wilde verliezen in Eindhoven – wat de laatste jaren vaak gebeurde.

"We hebben veel opgestoken van de wedstrijden op Champions League-niveau. We wilden ons niet in de vingers snijden en zeiden tegen elkaar: we gaan in geen geval verliezen van PSV", legde hij uit. "Het was te verwachten dat PSV zou wachten op de omschakeling na balverlies bij ons. Het is hun goed recht, die ploeg is er ook goed in. PSV zakt in, laat de bal aan ons en je moet waken voor die ene counter. Toch scoorde PSV na één kans, pijnlijk dat het ons overkwam."

Dat uitgerekend zijn mede-international Donyell Malen scoorde, was niet verrassend voor Blind. "Hij is in vorm, je ziet dat hij vertrouwen heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen