Bernardo Silva in opspraak vanwege vermeend racistisch bericht

23 september 2019, 11:36   Bijgewerkt: 23 september 2019, 11:44

Bernardo Silva is in opspraak geraakt. De Engelse bond (FA) onderzoekt een vermeende racistische tweet van de aanvaller van Manchester City. Op Twitter plaatste de Portugees een jeugdfoto van ploeggenoot Benjamin Mendy samen met een mascotte van een Spaans chocopastamerk. 'Guess who', schreef Silva bij de inmiddels verwijderde tweet. Volgens hem was het alleen maar om Mendy te plagen.

'Ik kan tegenwoordig niet eens meer een grap maken met een vriend', twitterde Silva later na het ontstaan van alle ophef. Mendy, die goed bevriend is met Silva, kon de grap waarderen en zag geen kwaad in het bericht. Desondanks krijgt dit mogelijk een staartje voor Silva. De FA heeft een onderzoek ingesteld. Afhankelijk van de uitkomst moet Silva rekening houden met een boete of schorsing.

Silva was zaterdag nog de grote uitblinker in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Watford. De vleugelaanvaller maakte een hattrick. Mendy speelde dat duel één helft mee, in de rust werd hij vervangen door oud-PSV'er Angelino.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen