Spoorboekje: reacties FIFA-awards, Barcelona en Juve in actie

24 september 2019, 08:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 24 september.

Nieuws

Reacties FIFA-awards

Er werden maandag veel prijzen uitgereikt op het FIFA-gala in Milaan. De reactie van Virgil van Dijk kwam maandag al voorbij, vandaag zullen ook de reacties van de andere hoofdrolspelers voorbij komen.

Wedstrijden

FC Barcelona - Villarreal (21.00 uur)

FC Barcelona kent een moeizame start van het seizoen. Er werd in vijf wedstrijden al twee keer verloren, waaronder afgelopen weekend tegen Granada. In de eerste wedstrijden van het seizoen miste het nog sterspeler Lionel Messi, maar ook na terugkeer van Messi wist het niet te winnen van Borussia Dortmund en Granada. Ousmane Dembélé keert in ieder geval wel terug in de wedstrijdselectie van Ernesto Valverde, de Franse aanvaller is hersteld van een hamstringblessure. Tegenstander Villarreal staat één plekje boven Barça en speelde eerder deze competitie al met 2-2 gelijk tegen Real Madrid. 

Brescia - Juventus (21.00 uur)

Het Juventus van Matthijs de Ligt won afgelopen weekend van Hellas Verona, maar had hier wel een penalty van Cristiano Ronaldo voor nodig. De Ligt begon op de bank en zag dat zijn vervanger Merih Demiral een penalty veroorzaakte waaruit Verona uiteindelijk door op voorsprong kwam. De tegenstander van dinsdagavond, Brescia, doet het prima als promovendus. Zij staan op de tiende plaats en wonnen afgelopen weekend op bezoek bij Udinese. Het is nog afwachten of De Ligt dinsdagavond wel weer in de basis gaat starten. 

AS Monaco - Olympique Nice (21.00 uur)

Het Olympique Nice van Kasper Dolberg hoopt de 2-1 overwinning op Dijon van afgelopen weekend een goed vervolg te kunnen geven in de uitwedstrijd tegen dolende Monaco. De oud-spits van Ajax maakte tegen Dijon zijn eerste doelpunt in dienst van Nice. Door deze overwinning kwam Nice op een gedeelde tweede plaats en kent het dus een prima strart. Monaco heeft daarentegen alles behalve een prima start. De Monegasken werden twee jaar geleden nog kampioen, maar verkeren nu net als vorig jaar in de degradatiezone. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Quick Boys - VV Katwijk, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: FC Barcelona - Villarreal, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primera Division

21.00 uur: Brescia - Juventus, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen