Gisteren gemist: Van Veenendaal en Messi pakken prijzen

24 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 23 september 2019, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 23 september.

Klopp de beste coach, Puskás Award gaat naar Szori

Jürgen Klopp heeft maandagavond een fraaie prijs mogen ophalen tijdens het FIFA-gala in Milaan. De trainer van Liverpool werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

Van Veenendaal krijgt eer en is werelds beste keepster

Een geweldige prestatie van Sari van Veenendaal: de keepster is maandagavond uitgeroepen tot beste doelvrouw ter wereld van het afgelopen seizoen. De keepster maakte vooral indruk op het WK, waarmee ze met Oranje de finale van het WK haalde. Het is bovendien een primeur voor Van Veenendaal, aangezien de prijs maandag voor het eerst voor het eerst werd uitgereikt.

World XI: drie Nederlanders in Wereldelftal van het jaar

Dat Virgil van Dijk een plaats zou krijgen in de World XI van de FIFA, stond wel vast. De verdediger is echter niet de enige Nederlander die plek in het sterrenteam heeft afgedwongen. Ook Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken er deel van uit, zo is maandagavond duidelijk geworden op het gala in Milaan.

Messi troeft Van Dijk af en is Wereldvoetballer van het jaar

Voor het eerst sinds 2015 heeft Lionel Messi The Best FIFA Men's Player Award gegrepen. De Argentijnse superster van FC Barcelona ontving de zeer eervolle prijs vanavond in Milaan, waar Virgil van Dijk dus naast de prijs gegrepen heeft. De Nederlander werd onlangs wel verkozen tot UEFA Speler van het Jaar. Ook Cristiano Ronaldo was genomineerd, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de Argentijn. De Portugees werd derde.

Van Dijk blijft Ronaldo voor, De Jong eindigt voor De Ligt

Kort nadat Lionel Messi werd opgeroepen tot FIFA's Best, heeft de FIFA de gehele toptien bekendgemaakt. Duidelijk is dat Virgil van Dijk meer stemmen heeft gekregen dan Cristiano Ronaldo.

Ronaldo vond De Ligt de beste en zette De Jong op twee

Cristiano Ronaldo is zeer gecharmeerd van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, zo is duidelijk geworden na de FIFA-awards in Milaan. De sterspeler van Juventus stemde niet op Lionel Messi, maar wel op De Ligt en De Jong.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen