Zwak debuut Senesi: "Hij gaat zijn draai heus wel vinden"

24 september 2019, 08:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arie Haan maakt zich geen zorgen over Marcos Senesi, die zondag ongelukkig debuteerde voor Feyenoord. De Argentijnse aanwinst kwam halverwege het duel met FC Emmen (3-3) binnen de lijnen en ging de fout in bij het derde doelpunt van de Emmenaren. Haan, oud-trainer van de Rotterdamse, stelt de Feyenoord-supporters echter gerust.

In zijn tijd als trainer van Feyenoord kwamen de eerste Argentijnse spelers naar Rotterdam: eerst Patricio Graff, Pablo Sánchez, daarna Tati Montoya en Julio Ricardo Cruz. Volgens Haan hielp het dat zij niet in hun eentje naar Europa kwamen. "Die jongens trokken samen op. Konden onderling lekker Spaans lullen. Dat is nu voor Senesi anders. Bij die jongens in mijn tijd heb ik nooit het gevoel gehad dat ze hier ongelukkig waren."

De nieuwste Argentijn in dienst van Feyenoordd kwam zondag als vervanger van Edgar Ié binnen de lijnen. "Senesi kwam natuurlijk ineens in een elftal dat totaal niet draaide en zonder vertrouwen speelde. Ga dan meer eens de boel op sleeptouw nemen. Dat is heel moeilijk als je nog nooit een wedstrijd met je ploeggenoten hebt gespeeld", vervolgt Haan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als Feyenoord had gewonnen, was het een slippertje geweest. Nu het 3-3 werd, is zijn matige debuut direct een item. Ach, hij zal in Argentinië ook wel wat gewend zijn."

Zorgen over Senesi maakt Haan zich na zondag in elk geval niet. "Die jongen gaat zijn draai heus wel vinden. Hij is sterk aan de bal, speelt ook wel met lef. En verdedigen kunnen al die Argentijnen wel. Ja, zijn debuut was niet best. Nou en? Ik denk echt dat Feyenoord nog een hoop lol aan hem gaat beleven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen